20 september 2020
13:30

IK Frej Täby FF 2

Referat: IF Brommapojkarna 3 - IK Frej Täby FF 2

Det började inte bra redan innan matchstart när domaren inte dök upp. Detta berodde på att han inte visste att han var uppsatt som domare på denna match.....vilket medförde att Henke fick döma första halvlek medan Ronny åkte och hämtade domaren.
När matchen blåses igång så tar vi tag i matchen, delvis med hjälp av medvinden men även tack vare hög press där alla var aktiva. Vi har ett antal lägen att ta ledningen bla får Acke ett skottläge inne i straffområdet men det avslutet går mitt på målvakten och Sebbe drog på en lobb utifrån som tyvärr går precis över ribban. Sedan fick Abbe halvlekens bästa läge när han blev frispelad av Win men helt ensam med målvakten placerar han bredsidan utan målvaktens vänstra stolpe. Sedan lyfter sig Frej och kommer upp i flera anfall och på ett av dem blir vi passiva. Yusuf kommer ut på mellanhand och de kan lobba in 0-1. Acke har sedan även han en lobb som tyvärr också går över ribban.

I andra försöker vi skapa men många gånger slarvar vi med passningarna alternativt att vi spelar in bollen på en trång yta istället för att försöka byta kant (antingen via en vändning med hjälp av backarna alternativt via en krossboll). I 10:e minuten tar Acke en fin djupledslöpning där han lurar sin back litegrann och kommer till ett fint avslut men målvakten får fingrarna på bollen som går till hörna. Två minuter senare blir vi återigen passiva. Vi räknar inte in deras spelare och några av våra spelare står och ropar på offside istället för att jobba och Frej kan göra 0-2. I 16:e kommer vi i ett fint anfall på vänsterkanten där Sebbe via ett väggspel kan komma till avslut som tyvärr går mitt på målvakten. Vi kämpar på utan satt skapa de riktigt farliga lägena. I 29:e får vi en vänsterhörna. Perfekt slagen till Sebbe som kommer utifrån och han nickar fint mot bortre stolpen men där har Frej en spelare på mållinjen som kan nicka bollen till hörna.
I 32:a får Frej en frispark som de slår riktigt bra. Yusuf räddar och bollen går i stolpen och sedan på hans klack och vidare till hörna. Där var det nära 0-3. I slutet på matchen kommer vi flera gånger fram på högerkanten. Vid ett av dem tar sig Alex in i straffområdet men avslutet går mitt på målvakten och på ett annat jobbar Ture till sig bollen och passar den bakåt till Alex som slår ett fint inlägg men ingen tar löpning in framför mål för att vilja göra mål.

Frej vinner med 2-0. Vi måste bli noggrannare i passningspelet och jobba hårdare tillsammans, annars kommer det bli väldigt jobbigt mot Lidingö på lördag. Den spelare som var bäst idag var Ture som jobbade stenhårt, vann dueller och visade rätt inställning.

Träning som vänligt och viktigt med hög närvaro som vi kan lyfta oss till nästa helg.